Tässä nyt sitten tämä lauantaina tarjoilemani Trio-kakun ohje yleisön pyynnöstä. :D
Trio-kakku
pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
täyte:
6,6 dl kuohukermaa
400g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
ruskea kerros:
130 g Pandan maitosuklaata
120 g smetanaa
2 liivatetta
1 rkl vettä
vaaleanpunainen kerros:
2,5 dl mansikoita soseutettuna
½ dl sokeria
3 liivatetta
valkoinen kerros:
130 g Pandan valkosuklaata
120 g smetanaa
2 liivatetta
1 rkl vettä
Minä käytin tähän "tähtivuokaani", mutta myös 24-26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuokakin käy. Murskaa ensin keksit esim. lihanuijalla, kaulimella tai tehosekoittimella pieneksi. Lisää sulatettu voi joukkoon ja sekoita. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahkavalmiste. Jaa vaahto kolmeen osaan.
Laita kaksi liivatetta likoamaan jääkylmään veteen. Sulata maitosuklaa. Sekoita smetana ja sulatettu suklaa yhteen vaahtokolmannekseen. Kiehauta 1 rkl vettä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteeseen. Laita jääkaappiin hyytymään siksi aikaa kun valmistat seuraavan kerroksen. Varmista, että hyytyminen on alkanut ennen kuin lisäät seuraavan täytekerroksen.
Laita kolme liivatetta likoamaan jääkylmään veteen. Soseuta mansikat. Ota mansikkasoseesta ½ dl erilleen. Sekoita sokeri ja loppu mansikkasose toiseen vaahtokolmannekseen. Kiehauta ½ dl mansikkasosetta ja lisää siihen liivatteet. Sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Laita jääkaappiin hyytymään siksi aikaa kun valmistat seuraavan kerroksen. Varmista, että hyytyminen on alkanut ennen kuin lisäät seuraavan täytekerroksen.
Laita kaksi liivatetta likoamaan jääkylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita smetana ja sulatettu suklaa viimeiseen vaahtokolmannekseen. Kiehauta 1 rkl vettä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteeseen. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi.
Vuoan irroittamisen jälkeen raasta maitosuklaata kakun päälle ja viipaloi muutama mansikka koristeeksi.
KIITOS!!!!Tätä teen varmaan omille synttäreilleni ja samana päivänä sen teidän babynkin piti syntyä ;)..Mulla alkoi taas kuola valumaan...voi kauheaa :)!
VastaaPoistaTämä kakku näyttää hyvältä ja myös ON HYVÄÄ, taivaallista suorastaan! Mutta, ei onnistuis multa, oikeesti. Mä jätän yleensä kaikki reseptit, joissa mainitaan liiivate, toisille. Jostain syystä liivate ja minä ei sovita yhteen. Tällaisia herkkuja on ilo maistella jonkun toisen tekemänä :)
VastaaPoistaKiitos. Eilen eksyin blogiisi ja heti oli tällainen herkku tyrkyllä. Olin niin vauvaloton pauloissa, että unohdin kinuta ohjetta. Onneksi muut hoitivat sen homman ;-)
VastaaPoista-Tuija-
Minna: olepa hyvä! Toivotaan, että veikkauksesi osuu oikeaan ja päästään juhlimaan tuplasynttäreitä tuona päivänä! Me syötiin tänään tuosta kakusta Airin kanssa välipalaksi viimeiset palat. Nam! ;)
VastaaPoistaTerhi: kiitos kehuista! Mäkin olin monta vuotta sitä mieltä, että minä ja liivate ei sovita yhteen. Mutta sitten muutama vuosi sitten uskalsin kokeilla liivatteellista kakkua ja se onnistuikin. Joten, ei muuta kuin kokeilemaan! Tai sittenhän me voidaan järjestää sellainen leipomistapaaminen seuraavalla kerralla, vai mitä? :D
Tuija: tervetuloa! Ja kiva, kun kävit osallistumassa vauvalottoon ja klikkasit itsesi lukijaksi. :)
VastaaPoistaAi niin sä teet sen siihen ovikranssiin. ;D
VastaaPoistaVitsi että oli hyvää kakkua, todella. Jos osaisin, tekisin itsekin. Voi nam!
Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla seuraaviin juhliin:)
VastaaPoistaNina: aivan! :DDDD
VastaaPoistaHanna: olepa hyvä! :)
Oliskohan tätä ens lauantaina Alvan synttäreillä?
VastaaPoistaHanni: ei ens lauantaina, mutta sunnuntaina kyllä. :D
VastaaPoistaoi kiitos ohojeesta!!näyttää ja kuulostaa niiiiin herkulle,että pakko kokeilla!:)
VastaaPoistaKiitos upeasta ohjeesta, kävin Kinuskikissan ohjeenkin kattomassa, mutta tämä oli parempi =) Ainoastaan liivatetta mansikkakerrokseen täytyy laittaa enemmän enskerralla (tai sit oli liian mehukkaat mansikat, soseutin ne itse). Mutta joka tapauksessa, todella hyvää! Terkuin "liivate" kakkuja paljon tehnyt ja syönyt ;)
VastaaPoistauna: kiva kuulla, että ohje on ollut mieluinen! Mäkin käytän itse soseutettuja mansikoita, tähän aikaan vuodesta pakastimesta otettuja. Mutta on totta, että tuo mansikkakerros on "juoksevampi" kuin suklaakerrokset, joten ihan hyvin voi lisätä liivatetta tai sitten voi laittaa lisäksi tuohon osioon esim. vaniljakreemijauhetta tai rahkaa enemmän.
VastaaPoistaHei mistä ihmeestä olet tälläisen 'tähtivuoan' loihtinut? Ollaan yritetty etsiä kaikkialta mutta mistää ei löydy :o Mahtava blogi ja kiitos reseptistä! :))
VastaaPoistaVuoka on ostettu Confetista Tuusulasta. Kiitos ja olepa hyvä!
PoistaHei! Jokin aika sitten löysin tämän sinun blogisi ja bongasin heti tämän ohjeen. Nyt sitten tein kakun tyttären 18-v. syntymäpäivänä tarjottavaksi ja on kyllä oikein hyvä ohje! Tätä teen varmasti uudelleenkin. Muutenkin sinulla ihana tämä blogi!
VastaaPoistaOikein hyvää kesää sinulle ja perheellesi!
Kiva kuulla, että kakku on maistunut! Kiitos kovasti ja mukavaa kesää sinnekin!
Poista