perjantai 27. toukokuuta 2011

Perjantaina

Vai olisi se viikonloppu alkamassa. Ihanaa! Kokeilin tänään uutta pastareseptiä. Löysin tämän Meidän Perhe-lehdestä. Oli helppo ja nopea valmistaa ja mikä tärkeintä, lapsetkin tykkäsivät heti eka kerrasta! Valkosipulia en kyllä laita ensi kerralla varmaan kuin yhden kynnen, jos sitäkään. Valmis valkosipulikastike kun oli jo aika valkosipulista valmiiksi.


Ja tässä ohje:

Jauheliha-juustoraviolivuoka (ohje 4:lle)

2 pkt Pastella juustoravioleja
400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta (mä laitoin pippurisekoitusta)
2 prk Pastella Valkosipuli pastakastiketta
150 g juustoraastetta
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna (jonka mä tietysti unohdin!)

1. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon sipulit. Hauduta hetki. Mausta suolalla ja chilillä. Kaada pannulle pastakastikkeet ja sekoita.

2. Kaada juustoraviolit öljyttyyn uunivuokaan ja lisää joukkoon jauhelihaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

3. Viimeistele basilikalla ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Bon appetit!


Syreenit on alkaneet kukkia meidän pihalla ja niistä tulee aivan huumaava tuoksu. Toin muutaman oksan maljakkoon sisälle.


Ja eilen tulin laittaneeksi vihdoin ja viimein joskus talvella ostamani kaappi/naulakko-systeemin alakerran vessan seinälle. Tämä oli "pakko" ostaa, kun oli Resteamin myymälässä poistopuolella 5 eurolla! Syynä kuulemma kakkoslaatuisuus ja kun kysyin mistä kohtaa  tämä on kakkoslaatuinen, niin myyjä vastasi, että se on vähän kellastunut. No ei haittaa mua! Otin kaapin ja yhden toisenkin kaappihyllyn mukaani ja päätin, että kyllä ne jonain päivänä paikkansa löytävät. Vielä en ole keksinyt kaappeihin tai naulakkoihin mitään rekvisiittaa, mutta eiköhän nekin pikku hiljaa löydy. Muutaman syreenin laitoin tännekin ja parin minuutin päästä koko vessa tuoksui tosi hyvältä! Aikas hyvä vessanraikastin, vai mitä!?



Meillä viikonloppu menee varmaan aika pitkälti lepäillessä. Olen ollut tällä viikolla todella väsynyt. Siiri-serkku tulee tänään odotetulle yökyläilylle, kun sisko osallistuu huomenna Kartanon kevätpäivään myymällä tuotteitaan. Lisätietoja tapahtumasta saat tästä, klik klik. Meille piti tulla sunnuntaina odotettuja vieraita, mutta he sairastuivat, joten vierailu siirtyy. Toivottavasti sitten on ihana kesäpäivä, kun tänä viikonloppuna olisi muutenkin ollut melkos epävakaista. Millaisia viikonloppu suunnitelmia sinulla  on?

Rentouttavaa viikonloppua!


4 kommenttia:

  1. Ha, tutunnäköinen hylly. Samaisesta puljusta ostanut minäkin kyseisen hyllyn :)
    Eli olet etelästä niinkuin minäkin, kiva tietää :=)
    Sireenit tuoksuu niin ihanilta, harmi ettei omassa pihassa niitä ole... meidän viikonloppu menee varmaan piskuisissa puutarhahommissa. Ei kai sitä muuta ihmeellistä...

    VastaaPoista
  2. Sireeni tuoksuu kyllä tosi ihanalta! Voin vaan kuvitella, miten raikkaan hyvältä teillä tuoksuu jopa wcssä :) Kiva naulakko, ja mikä hinta, vau! Mä lähden huomenna visiitille siskoni luo naapurikaupunkiin ja sunnuntaina puuhastellaan pihajuttuja, ei sen kummempaa. Kivaa viikonloppua, koitahan saada lepäiltyä!

    VastaaPoista
  3. Nyt munkin on huomenna haettava meidän samanvärisestä sireenistä muutama oksa! Toivottavasti tulee tännekin ihanat tuoksut :), on meinaan ollut kaatouhan alla tai ainakin reippaan harvennuksen alla poloinen vanha sireeni :(. Voi namskis! Tuota reseptiä mä aion ehdottomasti testata! Kiitos!

    Hylly on kaunis, sopii hyvin vessaan :). ja hintahan on ollut ihan polkuhinta!

    Sä kävitkin äänestämässä asua,hih ;), joten tiedät että meikäläinen vihdoin ja viimein pääsee viihtelle ja sunnuntaina otan varmaan aika rennosti ja pizzaa ehdottomasti!

    Harmi, kun vierailu siirtyi, mutta jospa sitten saatte pian uuden ajan sovituksi ja ilma lämpenisi :). Lepäilehän nyt, ettet vaan olisi tulossa kipeäksi :(..?

    Halit kamulle!

    t.Minna :)

    VastaaPoista
  4. Outi: juu, etelässä ollaan. Joulukuisen muuton myötä tosin asun nyt kauimpana Helsingistä kuin olen koskaan asunut. :D Syreeni on aivan ihana kasvi, en ollut edes tajunnut, että niitä on meidän pihassa ennen kuin rupesivat kukkimaan. Hyvä puutarhuri minäkin siis olen. :D Iloa puutarhahommiin teille!

    Terhi: juu, kyllä meillä kelpaa käydä vessassa. :D Kivaa kyläilyreissua ja pihajuttu-sunnuntaita!

    Minna: ehdottomasti kannattaa kokeilla, oli hyvää. Kaloreista en tosin tiiä, kun siinä on noita juustoravioleja. :D
    Pitihän sitä käydä asuja ihmettelemässä, kivoja olivat ja varmasti näytät hyvältä huomenna! Ihanaa iltaa sinulle!
    Harmittaa ihan vietävästi tuo vierailun peruuntuminen. Tää on sellainen perhe, jonka kanssa meillä tosi pitkän vekslailun jälkeen saadaan aikataulut sopimaan yhteen, nytkin näyttää vierailu siirtyvän kuukaudella eteenpäin. :(

    p.s. Vaihdoin kommenttilootan tällaiseen ponnahdusikkunaan, niin pääsen jättämään kommenttia. Otin myös salasanavahvistuksen pois, jos se auttais tohon tökkimiseen. Monella on ollut nyt samaa ongelmaa. Toivottavasti tämä nyt auttaa.

    VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3