maanantai 11. heinäkuuta 2011

L.O.M.A.

No niin, nyt se on munkin loma alkanut. :D Kolme viikkoa aikaa olla ja möllöttää, vierailla sukulaisissa, ommella ja maalailla. Saas nähdä mitä kaikkea saan aikaiseksi vai saanko mitään!?

Eilen vietettiin miehen kanssa yhteisiä synttäreitä, meillä kun on kummallakin synttärit heinäkuussa kahden viikon välein, muutaman vuoden erolla tosin. :D Sain veljeltäni lahjaksi kauniin orkidean.Juhlan kunniaksi tein kinuskikakkua kiiwi-rahkatäytteellä ja perinteistä juustokakkua mansikkamelban kera.

Käytiin tänään ensimmäisessä kunnallisessa ultrassa. Viikkoja on nyt 11+4. Kaikki oli kunnossa ja sikiö vastasi viikkoja oikein hyvin. Niskaturvotusta oli 0,7-1, kun normaalin rajahan on 3. Sain jo ajan seuraavaan eli rakenneultraan, se on sitten syyskuun alkupuolella. Muutenkin olen voinut edelleen todella hyvin. Väsymys vaivaa välillä, muttei enää ihan niin pahana kuin ihan alussa. Helteistä en välittäisi vaikka en raskaana olisikaan, joten vähän tukala olo on sen suhteen ollut. Varmaan kyllä itse kullakin. :D Ruokahaluni on melkoinen, tuntuu, että koko ajan on nälkä, mutta ei oikein aina tiedä mitä tekisi mieli syödä. Nytkin teki kovasti mieli noita kakkuja kun niitä tein ja sitten kun juhlat olivat ja olisi saanut niitä syödä, ei tehnyt enää yhtään mieli. :/ Vähän hankalaa siis. Painoa mulle on tullut viime kesän tupakanpolton lopettamisen jälkeen lisää sellaiset 6 kiloa, joten olin hieman ylipainoinen tämän raskauden alkaessa. Ensimmäisten viikkojen aikana teki mieli syödä ihan kaikkea ihan koko ajan ja silloin painoa tulikin sellaiset neljä kiloa todella nopealla tahdilla. Nyt viimeisen parin viikon aikana, kun olen syönyt maltillisemmin, mutta en mielestäni missään nimessä liian vähän, on paino silti tippunut reilun kilon ekan neuvolakäynnin huippulukemista. Tyttöjä odottaessa mulla on tullut painoa aina ihan reippaasti, mutta ne on aina lähteneet todella nopeasti poiskin. Airista tuli eniten, sellaiset 20 kiloa, mutta laihduin synnytyksen jälkeen 25 kiloa. Adasta ja Alvasta tuli vähemmän. En ole asettanut mitään "tavoitteita" itselleni painon suhteen tähän raskauteen, mutta raskauden jälkeen olisi tavoitteena karistaa "tupakkakilotkin" pois. Ekalla neuvolakäynnillä kuulin myös, että meidän kunnassa on tapana tehdä sokerirasitus automaattisesti henkilöille, joiden painoindeksi on 27 tai enemmän. Minä siis joudun kahteen sokerirasitukseen raskauden edetessä. Hirveen huolissani en asiasta ole, sillä edellisissä raskauksissa ei ole kertaakaan ollut sokeria virtsassa eikä muutenkaan ole reippaan painonnousunkaan takia ollut tarvetta tehdä sokerirasitusta. Eikä meillä suvussa kellään ole diabetesta, joten taipumukseni moiseen käsittääkseni on aika pieni.

Nyt ruokakauppa kutsuu!

6 kommenttia:

 1. Iiiiihania kakkuja! Onnea teille molemmille :) ja mukavaa lomaa. Täällä meillä tehdään sokerirasitus automaattisesti KAIKILLE. Ihanaa, että raskaudessa on kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 2. Kaunis orkidea ja herkullisen näköiset kakut!
  Mulle nää helteet on olleet melkein liikaa... Vkoja nyt 26+4. Aikaisemmissa raskauksissa kesäkuumat ei ole tuntuneet näin kamalilta (tai sitten aika kultaa muistot ;)). Painoakin mulle on tullut -ainakin oman mittapuun mukaan- melko reippaasti eli 10kg ja vatsakin on jo oikeasti tosi iso. Tukalaa siis... Nyt mun ruokahalu on tasaantunut mutta suunnilleen sun viikkojen kohdalla ruokaa meni paaaaljon :D

  VastaaPoista
 3. Terhi: kiitos!

  Veerushka: voin kyllä sympatiseerata. Airia odotin kahdeksan vuotta sitten about samoilla viikoilla kun sä nyt ja helteitä piisas, Adan kanssa olin viimeisilläni näihin aikoihin kuus vuotta sitten ja silloinkin helteitä piisas. Ei ole herkkua, ei. Kävin kurkkaamassa niin ihan hyvän kokoinenhan se sun mahas tosiaan on. :D Mä tulen hyvänä kakkosena perässä, usko pois! Ja hauskaa, meillekään ei oikeastaan pitänyt enää tulla lisää lapsia, mutta minkä sille mahtaa kun vauvakuume iskee!? ;) Oikein hyviä vointeja sullekin!

  VastaaPoista
 4. Ihania leipomuksia taas, munkin pitäisi kokeilla tuota juustokakkua joku kerta, nyt alkaa olemaan jo niin paljon reseptejä lomaa varten mitä pitäisi kokeilla, että ehdinköhän puoliakaan :)

  Onnea synttäreiden johdosta ja aivan ihanaa, että raskauden kanssa kaikki edelleen hyvin :) Vauvantuoksua ei tässä maailmassa ole koskaan liikaa <3

  VastaaPoista
 5. Onnea synttäreiden johdosta , nam mitä kakkuja. Kiva kuulla että raskaus etenee hyvin:)Ihanaa lomaa ja hyviä vointeja.

  VastaaPoista
 6. Kauniita leivonnaisia!
  Hyvää syntymäpäivää ja ihanaa lomaa :)

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3