keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Lomakuulumisia

Kääk! Mun loma on jo kohta ohi vaikka justhan se vasta alkoi!! Enkä mä ole saanut paljoa mitään aikaiseksi siitä listasta, jonka mielessäni tälle lomalle tein. :/ Olen siis ottanut todellakin lomailun kannalta, olen lukenut muutaman kirjan, nukkunut päiväunet aina kun siltä tuntuu ja syönyt lähes koko ajan. :D

Kävimme myös perheen kanssa hieman sukuloimassa Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Pohjanmaalla kummieni luona lapset uivat lähes koko ajan ja me miehen kanssa otettiin rennosti.

Kummitätini teki Adan kanssa kukkaseppeleen.


Kävimme myös kummieni vastavalmistuneella mökillä uimassa ja paistamassa makkaraa.
Pohjanmaalta ajelimme mieheni vanhempien luokse Keski-Suomeen. Siellä mieheni ja Ada auttoivat puusavotassa. Anoppilan tontilta oli kaadettu parikymmentä puuta ja niissä riittää pilkkomista.Kotimatkalla ajoimme Jämsän kautta ja poikkesimme Witikkalan kartanossa. Se on aina yhtä ihana paikka. Joimme tyttöjen kanssa vanhan ajan limua ja söimme oikein isot korvapuustit. Sen jälkeen kierreltiin hieman ja jotain ostettavaakin löydettiin. :)Reissusta palattuamme kävin neuvolalääkärillä. Siellä kaikki oli oikein hyvin, paitsi hemoglobiini oli laskenut 114:a, joten rautalisä aloitettiin. Mulla muutenkin rauta imeytyy huonosti, joten rautalisää pitäisi syödä kait melkein koko ajan muutenkin. Sydänääniäkin kuunneltiin nyt eka kertaa ja hyvin kuuluivat. Lääkäri laskeskeli, että syke olisi n. 150 lyöntiä minuutissa. Muistelisin, että tytöillä on ollut alempi n. 130-140 lyöntiä minuutissa. Seuraavalla kerralla sitten näkee, että oliko tuo joku poikkeus vai onko tämän vauvan syke muutenkin nopeampi. Jotkuthan arvailee tuosta sykkeestä sukupuolen, mutta en tiedä miten se menee? Onko tytöillä vai pojilla nopeampi? Väsymys on ehkä hieman alkanut helpottaa, mutta mitään keskiraskauden virtapiikkejä ei ole kyllä vielä näkyvissä.

Nyt lähden polkemaan ompelukonetta! Illalla ajelemme hakemaan nukkekotia Tirlittanilta. Kivaa keskiviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja ootte tehneet ja vie Tirlittanille terkkuja:)...

  VastaaPoista
 2. tytöillä kai nopeampi, meillä piti yllättäen paikkansa=)

  VastaaPoista
 3. Niin siis nuo sikiön sydämen sykkeet. Ihanalta kuulostaa lomanne, juuri tuollaista sen olla pitäisikin

  VastaaPoista
 4. Sanna-Riikka: :)

  5Xmamma: mutta jos meillä on tytöillä ollut hitaampi ja tä,ä on nyt sitten nopeempi... :D kauheeta arvuuttelua, syyskuun alussahan tuo selviää..

  VastaaPoista
 5. Upea kesäreissu! Meidän 4-vuotias katsoi kuvia siitä puusavotasta ja ilmoitti myöskin haluavansa samanlaisiin hommiin! :-D Minä taas ihailin sitä upeaa uima-allasta.

  VastaaPoista
 6. Tää tahtois kans tuollaset kengät! Ihanan väriset!

  VastaaPoista
 7. Katja: niin oli. :)

  Jassu: meillä ei muita lapsia saanut millään tuonne puusavottaan, mutta Ada oli siellä innoissaan ja kinusi aina vain uudestaan. Leijonaluonne. :D Tuo kummieni uima-allas on mahtava, lapset odottavat sinne pääsyä joka kesä. Mutta Pohjanmaalla kaikki onkin aina niin suurta..

  Peppi: nuo on kyllä aivan ihanat. :)

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3