tiistai 11. lokakuuta 2011

Minä ja maha

Kuten olen aiemminkin todennut, olen voinut todella hyvin. Raskauden alkuaikoina ei ollut juuri minkäänlaista pahoinvointia, vain aikamoista väsymystä, josta tiesi olevansa raskaana. Kesän lopulla alkoi armoton liikkeiden odottaminen, kun olo oli jotenkin liiankin normaali. Liikkeet alkoivat tuntua jo viikolla 17, osittain voi johtua siitä, että istukka on takaseinässä, osittain siitä, että tämä on jo neljäs kerta, kun ollaan edetty alkua pidemmälle. Samaan aikaan kesän lopulla alkoi vatsan seudun pyöristyminen. Ja jo elokuussa kuulin kommentteja mahan koosta. Olenko varma, että lapsia on vain yksi? Onko laskettu aika tosiaan vasta tammikuussa? Kyllä ja kyllä, kuului vastaukseni, joka kerta. Painoa on alusta tähän päivään tullut neuvolan vaa'an mukaan noin 9 kiloa. Vatsa on ollut vauvamaha jo niin pitkään, etten itse osaa sen ajatella olevan mitenkään suuri näille viikoille. Kunnes tänään neuvolalääkäri totesi "sen menevän ihan omillaan". Sf-mitta oli tänään pitkän ja hartaan mittauksen jälkeen 28 senttiä, kun näiden viikkojen keskiverto mitta olisi 22cm. Ja kun itse katselin käyriä kotona neuvolan jälkeen, tajusin itsekin sen olevan kyllä aika paljon näille viikoille. Enkä ajattele lääkärin tehneen mittavirhettä, sen verran kauan hän sitä mittaili. Ja olen kyllä itsekin tunnustelemalla huomannut kohdunpohjan ohittaneen navan korkeudet jo aikoja sitten. Lääkäri antoi mulle ajan perjantaiaamupäiväksi ultraan. Sanoi, että vaikka rakenneultrasta ei ole kuin viitisen viikkoa, täytyy sikiön koko tarkistaa ultralla. Toki kohdun suuri koko voi johtua myös sikiön asennosta tai lapsiveden runsaudesta. Ettei se suoranaisesti kerro heti siitä, että vauva olisi jättiläinen. Hyvähän se on tutkia ja jos kaikki on hyvin, on kiva päästä näkemään pikku mies taas ultrassa. :) Kovin huolissaan en vielä osaa olla, kun vointi itsellä on niin hyvä. Toivotaan, ettei aihetta huoleen ilmenekään. Tässä ekat masukuvat. Tänään siis viikkoja 24+5.


4 kommenttia:

 1. Ihanaihanaihana masu :) Onko masu kasvanut siis yhtäkkiä jotenkin huimasti, siis onko kasvanut huomattavasti esim. ed. mittauksesta? 'Mittaerohan' voi johtua vauvan asennostakin. Mulla on joskus ollut niin, että on mitattu ed.kerralla joku mitta ja sit seuraavalla mitta onkin pienempi. Jos vauva on perätilassa, niin se suurentaa mittaa. Mun silmään masu ei näytä mitenkään järjettömän suurelta, ihanalta vain :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. On se ihana massu :-)

  Minulla oli raskausaikana oli "ongelma" sieltä toisesta päästä, sillä sf-mitta ei noussut tarpeeksi. Maha taisi nimittäin aina selällä maatessa valua jotenkin kyljille ja ravasin huolestuneen terkan takia 9 kertaa ultrassa tarkistamassa vauvan koon. Loppuvaiheessa alkoi tulla jo sellaista "vauva ei kasva" pelottelua, mutta täysin normikokoinen hoikka tyttö sieltä sitten kuitenki putkahti. Inhottavaa kuitenkin kuinka sitö joka kerta säikähti äitiyspolille tarkistettavaksi lähtiessä.

  Pidähän lippu korkealla ja eiköhän siellä vaan ole potra poika tulossa!

  VastaaPoista
 3. Terhi: ei se mustakaan mitenkään iso ole tai ei ainakaan tunnu siltä, mutta vieraat ja tututkin tuntuvat olevan sitä mieltä. Lääkärikin puhui juuri tuosta perätilassa olosta, että se suurentaa helposti mittaa. Mutta mitta on koko ajan mennyt selkeästi yli käyrien ja luulen, että sekin vaikutti päätökseen tehdä ylimääräinen ultra. Ja tämän päiväinen lääkäri oli tosi mukava, kiva, että hän ultraa perjantaina. :)

  Jassu: ihana tyttö teillä onkin! <3 Kuten totesin, en toisaalta osaa olla kovin huolissaan. Huolestun vasta sitten, jos ruvetaan povaamaan turhankin potraa poikaa. Ihan mitä tahansa en minäkään aio ruveta synnyttämään normaalisti. :D

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3