lauantai 21. tammikuuta 2012

Raskauskuulumisia (taas)


Se olis viisi päivää laskettuun, aika hurjaa! Pitkä matka on jo takana eikä näiden viimeisten parin viikon pitäisi yhdeksän kuukauden rinnalla niin pitkiltä tuntua, mutta mutta... Mikä siinä onkaan, että nämä viimeiset päivät ennen h-hetkeä on miljoona kilsaa pitkiä?

Kävin torstaina neuvolassa ja muuten kaikki oli hyvin paitsi sf-mitta oli pompannut 40 senttiin. Viikossa kasvua oli tullut 4 senttiä. Ja käsikopelolla vauva tuntui nyt terveydenhoitajankin mielestä huomattavasti isommalta kuin edellisellä kerralla. Laittoi lähetteen äitiyspolille koon arviointiin ja pääsinkin käymään siellä jo eilen. Ultran mukaan sintillä olisi painoa tällä hetkellä 4250g. Lääkärin mielestä ei kuitenkaan syytä huoleen, kun mulla on niin hieno lantio, että hyvin kuulemma mahtuu tulemaan. Hah! :D Sen verran tuo kokoarvio kuitenkin vaikuttaa raskauden jatkoon, että tämän ei anneta kovin paljon yli mennä. Ensimmäinen "yliaikakontrolli" mulla on jo viikolla 41+0, kun normaalisti se olisi kuulemma 41+5. Siis tietysti siinä tapauksessa, että sintti ei ole tajunnut syntyä ennen sitä. Ja lääkäri oli aika vahvasti sitä mieltä, että tuolloin jäädäänkin jo sairaalaan. Olisi kuulemma jo eilen puhkaissut kalvot, jos tilanne olisi ollut kypsempi. Noh, eipä tuo kovin kypsä voi olla, kun ei ole juuri ollut niitä supistuksiakaan. Toivottavasti on vain tyyntä myrskyn edellä. Ja sitä paitsi, enhän mä nyt tänä viikonloppuna ehtisikään synnyttämään, kun on synttärijuhlia järjestettävänä. :D Mutta ensi maanantaista aletaan kyllä ihan toden teolla "odottelemaan".

***
Ostin jo joskus kesällä langat vauvan neulehaalaria varten. Jo ennen kuin edes tiesin, että meille on poika tulossa. Tällä viikolla vihdoin iski inspiraatio sen toteuttamiseen. Tästä tuli kyllä aika pieni, jotta toivotaan sen mahtuvan meidän sintille. :D Ja jotain asusteitakin voisin tämän kaveriksi vielä neuloa.
Ja kiitos vielä kaikille vauvalottoon osallistuneille! Päätin, että lotossa on kaksi voittoluokkaa. Ajallisesti oikeaan/lähimmäksi osunut ja mittojen suhteen oikeaan/lähimmäksi osunut.

Nyt täytyy alkaa siivoilemaan ja leipomaan huomisia kemuja varten! Juhlitaan siis Alvan synttäreitä jo huomenna, vaikka oikea syntymäpäivä on viimeinen päivä. Mies lähti lasten kanssa HopLopiin, joten saan touhuilla täällä ihan itsekseni. :)

Kivaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Oi että, viime metrit käsillä :) Vielä on hyvin muistissa omat lokakuiset tuntemukset, ei ne vikat päivät meinanneet kulua millään!
  Mielettömän suloinen neulehaalari ♥ Osaisipa itsekin... tai ehkä osaisi jos malttaisi ryhtyä toimeen.
  Tsemppiä viime metreille!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana haalari:)voimia tulevaan synnytykseen!

  VastaaPoista
 3. Ihana haalari. Voimia viimeisiin päiviin ja onnea koitokseen.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana haalari. <3

  Voimia viimeisiin päiviin!

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3