torstai 9. kesäkuuta 2011

Mustikkapiirakkaa

Halusin tehdä tänään mustikkapiirakkaa. Ostin sitä varten ihania, mehukkaita pensasmustikoita. Tämän piirakan ohjeen löysin netissä surffailemalla. Olen viime syksynä tehnyt omenapiirakkaa samalla periaatteella. Tämä oli aivan taivaallisen hyvää!


Mustikkapiirakkaa pellillinen

6 lasia vehnäjauhoja
3 lasia sokeria
1,5 tl ruokasoodaa
2,5 tl leivinjauhetta
375 g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
2 lasia piimää
päälle marjoja ja muruseos

Sekoita kulhossa murumaiseksi jauhot, sokeri, mausteet ja sula voi. Ota tästä reilu lasillinen murua piirakan pintaan.

Sekoita keskenään kananmunat ja piimä, kaada muun murutaikinan sekaan ja sekoita. Varo sekoittelemasta liikaa, ettei piirakasta tule sitkeää.

Kaada taikina pellille, ripottele päälle marjoja ja muruseos.

Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Viikot menee hirveetä kyytiä eteenpäin. Vapaa-aika menee pihatöissä, vaikka ei tällaisilla helteillä tunnu saavan mitään aikaiseksi. Eilen illalla tapasin pitkästä aikaa hyvää ystävääni. Olimme jo talvella sopineet treffit Järvenpäähän eiliseksi. Ensin istuimme Huilin terassilla ja sitten siirryimme Järvenpää-talolle katsomaan Kummankin kaa ja Vesa. Ilta oli mielettömän onnistunut! Ruoka Huilissa oli hyvää ja esitys oli äärettömän hauska! Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, jos vaan kohdalle osuu!

Ihanaa perjantaita ja viikonloppua! Meillä menee lauantaina puolet päivästä jalkapallon merkeissä, kun on Adan jalkapallokoulun päättäjäiset. Ja illalla päästään miehen kanssa kaksistaan leffaan!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, ohjeesta siis!! Ihan ehdottomasti kokeiltava, kun aina teen kaikki piirakat samaan pohjaan, niin tulee mukavaa vaihtelua. Mä en oo tota Kumman kaa nähnyt, mutta moni on kehunut, täytyis siis vissiin yrittää osua kohille ;)

    VastaaPoista
  2. mustikkapiirakka on niin hyvää, kiva kun laitoit ohjeen, pitää kokeilla:)

    VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3