torstai 2. kesäkuuta 2011

Ylioppilaalle

Sain tänään siivottua, niin kuin viime viikonloppuna uhkailinkin. Aloitin heti aamusta ja sain tytötkin kohtalaisesti osallistumaan hommiin. Sitten päivä onkin mennyt ruokaa laittaessa, pyykkiä pestessä ja käsitöiden merkeissä. Siskoni nimittäin opetti minua viime sunnuntaina virkkaamaan isoäidin neliöitä! Olin sitä ajatellut viime aikoina ja suunnitellut lainaavani kirjastosta jonkin aihetta käsittelevän kirjan. Mutta kävikin niin, että sisko oli oppinut sen viime lauantain kartanon kevätpäivän tapahtumassa ja opetti sitten heti minullekin. Siitä innostuneena päätin virkata isoäidin neliöistä kassin ystäväni tyttärelle, joka pääsee ylioppilaaksi ylihuomenna. Tein 18 erilaista neliötä. Sisälle ompelin ruskea-valkopilkullisesta kankaasta vuorin ja vuoriin ompelin yhden taskun pikkutavaroille. Minä tykästyin kovin! Taidan väsätä itsellekin tällaisen pikkukassin. Ja on muuten hyvä tapa käyttää keränloput. :)
Ihanaa juhlaviikonloppua kaikille joilla juhlia on ja myöskin niille joilla viikonloppu menee muissa merkeissä!

6 kommenttia:

 1. Toihan on tosi hieno kassi! Mites peitto etenee? =)

  VastaaPoista
 2. Oi että kuinka kiva kassi olet taitava, pitäiskö itsekin opetella:) kiva lahja ylioppilaalla ja mikä parasta kassi on persoonallinen ja itse tehty:)

  VastaaPoista
 3. Hieno!! Ja hitsi sä oot nopea oppimaan ja tekemään! Musta olis kiva virkata, mutten tajua ohjeista juuri mitään. Kutomiseen hurahdin, mutta saan siitä niskat entistä enemmän jumiin. Kivoja juhlia! Meillä ainoastaan oman ekaluokkalaisen kevätjuhla. Tuumittiin, josko käytäis sit la jossain syömässä vaikkapa loman alkamisen kunniaksi :)

  VastaaPoista
 4. Hanni: hih, tuli kyllä tosi kiva! Ja peitto etenee nyt taas tämän projektin päätyttyä... :D

  Hanna: kiitos! Ehdottomasti kannattaa opetella, noita on tosi kiva tehdä. :) Musta parasta tässä on se, että tuo kassi on ihan saajansa näköinen. :)

  Terhi: kiitos! Mä kun innostun, niin mikään ei pidättele. :D Ja kyllä mullakin on välillä ranne ja niskat kipeenä, kun tulee kudottua ja virkattua koko ajan jotain. Ja hei, toihan on tosi kiva idea mennä loman alkajaisiksi syömään! Ja mikä parasta, sun ei tarvii tehdä ruokaa! Ihanaa viikonloppua!

  Heidi: kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja kiva lahjaidea! Miusta noiden pikkupalasten virkkaus on ihanaa, kun valmistuvat niin nopsaan ja värejä on mukava mallailla ja yhdistellä toisiinsa.

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3