keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kesähattuja ja ripaus vielä pääsiäisestä

Tänään sain vietyä kaupalle muutaman kesähatun. Nämähän on niitä käännettäviä lierihattuja, joita olen jo pari vuotta sekä omille lapsilleni että myyntiin tehnyt. Ja ovat kyllä saavuttaneet suuren suosion, vaikka itse sanonkin. :)Uusimman Ottobren innoittama päätin tehdä myös tällaisen Lady-hatun, jossa on oikein leveä lieri. Tämä on myös käännettävä.


Edellisten vuosien kokemuksesta tiedän, että hattuja täytyy tehdä vielä lisää. Jännityksellä odotan mitä mieltä suuri yleisö on tästä leveälierisemmästä. Minä tykkään. :) Harmi, etten yhtään lasta saanut suostuteltua mallin puuhiin, ehkä tässä vielä kesän mittaan..

Sen verran vielä palaan pääsiäistunnelmiin, että laitan tähän kuvan meidän pääsiäiskakusta. Ohjehan oli Kinuskikissan blogista ja kakku oli nimeltään Kinuskinen pääsiäismunakakku. Munanmuotoa saan vielä harjoitella, mutta itse kakku oli niin hyvää, että se syötiin meillä loppuun ennätysajassa!


Mutta nyt on mulla jo katseet vapussa, simat on valmistumassa ja vappupallotkin olivat ilmestyneet kauppoihin. Mä olen perinteisesti tehnyt itse munkkeja ja ollaan sitten herkuteltu niillä. Muuten meillä ei vappua sen kummemmin juhlita. Minkälaisia vappuperinteitä teillä on?

7 kommenttia:

 1. Et olis täältä blogin kautta myymässä noita hattuja?? Tuo kakku on kyllä mainio, varmasti oli hyvää! Mun täytyy tunnustaa, etten oo ikinä tehnyt simaa. Eilen sain päähäni, että nyt teen, kunnes tajusin, että myöhäistähän se jo on, kun tarvikkeetkin on kaupassa. Me vietetään kahden ystävän ja heidän lapsien kanssa etukäteisvappua perjantaina. Toinen ystävistäni tekee munkkeja, katsotaan mitä muita herkkuja laitellaan. Meillä ei sen kummempia vappuperinteitä enää, kun mies 'potkittiin' eräästä harrastuksestaan yli-ikäisenä. Vappupalloja puhallellaan, serpentiiniä laitetaan ja herkutellaan, Vappupäivänä käydään kaupungilla ihmettelemässä hulinaa ja ehkä syömässä jossain. Nyt on tosin taas luvattu kurjaa ilmaa, joten voipi olla, että pysytään kotona.

  VastaaPoista
 2. Terhi: teen kyllä noita hattuja tilauksesta, ihan niissä väreissä missä mielit. :) Laita vaikka s-postia, jos kiinnostuit (kaarnakallio@gmail.com tai perhoskeiju@gmail.com). Ise kanssa katselin noita vapun sääennusteita. :( Kovasti ei taideta ulkoilmavappua viettää, mutta onneksi herkutella voi sisälläkin. :)

  VastaaPoista
 3. Hiphei - mikä iiihana blogi täältä löytyikään! :-D

  Sinulla on niin kaunis koti ja apua miten hienoja hattuja! Minäkin saatan laittaa tilaukseen tulemaan, kunhan ensin jossain välissä saan hetken rauhaa miettiä niitä värejä!

  VastaaPoista
 4. Ihania hattuja, voisin myös laittaa tilausta tulemaan:) Meillä ei pikkuneidillä vielä yhtään lierihattua kesäksi olekkaan:)Ihana kakku,me tehtiin myös kakku mihin laitettiin kaikenmoisia pääsiäismakeisia koristeeksi.

  VastaaPoista
 5. Jassu: kiva, että löysit tänne! :D Ja ei muuta kuin tilausta vaan tulemaan, mielelläni noita hattuja teen. Voisin jossain vaiheessa laittaa vähän kangasvaihtoehtoja esille.

  Hanna: kyllä naisella (pienelläkin sellaisella) pitää vähintään yksi lierihattu kesäksi olla. :) Kakku oli oikein hyvää, kiitos vain.

  VastaaPoista
 6. Onpa sinulla ihana blogi!!! Kiitos kommentista minun blogissani, sitä kautta löysin tänne. Ja mikä ihastuttava Villa Kaarnakallio! Todella kaunis ja upea talo! Pistänkin heti blogisi seurantaan!

  VastaaPoista
 7. Kauniit kuvat: kiva, kun löysit tänne, tervetuloa! Ja kiitos kauniista sanoistasi. :)

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3