perjantai 29. huhtikuuta 2011

Pihalta löydettyä

Viime viikonloppuna haravoinnin lomassa tuli katseltua pihaa uusin silmin. Tämä kesä menee varmasti pitkälti ihmetellessä mitä pihalta löytyy ja sitten vasta mietitään mitä vois laitella ja minne. Ja nyt kun tässä näin kirjoitan, niin varmaan olen jo muutaman viikon päästä kaivamassa uutta kukkapenkkiä jonnekin. :DKovasti on hienoja nuppuja jo joka puskassa. Terassin reunalla olevalla kalliolla kasvaa maksaruohoja siellä täällä sammaleen seassa. Haluaisin ehkä eroon noista sammaleista, mutta miten sitten saisi nuo maksaruohot kasvamaan kalliolla?Tontiltamme löytyi myös mehiä muutamasta paikasta. On muuten tosi hauskan näköinen kasvi.


Sitten toivoisin teidän apua tämän kasvin tunnistamisessa. Tätä löytyi kanssa muutamastakin paikasta.


Ja toinen on tämä puu. Mikäköhän se voisi olla?


Muuten tältä kallioiselta tontilta löytyi vuorenkilpiä ja alppiruusuja. Eräästä nurkasta leikkipaikan vierestä nousee sinisiä helmililjoja ja yksi tulppaani. Ovat vain aivan onnettomassa paikassa. Raivaamista ja siistimistä riittää, sillä edellinen asukas oli mies ilman vaimoketta, joten piha ei ole suurinta hoivaa kokenut viime vuosina. Kuten eivät myöskään ikkunat, joita pesin viime viikonloppuna. Taisi olla ensimmäinen kerta tämän talon historiassa!


Seuraavaksi ruvetaan virittäytymään vapputunnelmiin. Sima on valmista ja kaikki hommattu munkinpaistoa varten. Ei muuta kuin hyvää viikonlopun alkua!

7 kommenttia:

 1. No vau, sieltähän löytyy vaikka mitä!! Varmasti jännää kulkea, kupsuttaa ja tutkia mitä kaikkea sieltä löytyykään. Mä olen ihan onneton kaiken kasvillisuuden kanssa. Haluaisin jonkun näyttävän kukkapenkin, mutta kukahan sitä hoitaisi.. Pitääkin nyt tässä kysyä, kun on mennyt ihan ohi enkä jaksa selata mistään, että tekö siis olette ostaneet sellaisen about uuden talon? Jotenkin aiemmin kuvittelin, että olette itse rakentaneet. Mulla haaveissa suht uuden talon ostaminen, rakentamiseen ei oo hermoja :O Kuplivaa vappua Villa Kaarnakallioon :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!!! Kasvien tunnistamisessa minusta ei ole apua... paitsi että kauniita kasveja ovat :-)

  VastaaPoista
 3. Terhi: joo, siis ostettiin viime marraskuussa ja muutettiin joulukuussa unelmiemme omakotitaloon. Talo on rakennettu 2006, joten ei mitään suuria juttuja ole tarvinnut eikä tarvinne lähiaikoina tehdä. Lastenhuoneiden seinät laitettiin ennen muuttoa uusiksi ja kesällä varmaan on ohjelmassa meidän makkari ja olkkari. Ei meistä olisi rakentajiksi, parisuhde siinä kuolisi ennen kuin talo olisi valmis. :D Näin muuten oli tainnut käydä sillä perheellä, joka tämän rakensi, nainen ja lapset nimittäin asuivat tässä talossa vain hyvin vähän aikaa. Noh, pahaa karmaa talossa tuskin on, me olemme olleet täällä onnellisimmillamme pitkiin aikoihin. :) Oikein kivaa vappua teillekin!

  Kauniit kuvat: kiitos! Kauniita ovat minustakin, kiva vain olisi tietää mitä ne ovat. :D

  VastaaPoista
 4. kuulostaapa tutulta. meidän talo on rakennettu -07 ja me muutettiin tähän -08. ja eron takiahan tämä talo myynnissä oli. puutarhanhoito ei ollut edellisten asukkaiden vahvoja puolia, mutta eipä tosin vuodessa paljon ehdi tehdäkään. kun olisivat edes tehneet pohjatyöt kunnolla, mutta ei...
  en kyllä valitettavasti osaa auttaa kasvien/puun tunnistamisessa. mä en tahdo muistaa edes itse istuttamieni kasvien nimiä :D kovasti yritän itsekin opiskella puutarhanhoitoa...
  laita sammaleen tilalle vain multaa niin kyllä ne maksaruohot sieltä leviää. ja onhan niitä muitakin tosi kivoja kivikkokasveja.

  VastaaPoista
 5. satsuma: kiitos tuosta multavinkistä! Ei se puutarhanhoito ole munkaan vahvoja puolia ja sitä edellisen kodin pientä pihalänttiä ei ollut oikeen minkäänlaista intoa laittaa. Nyt on intoa, katsotaan josko löytyisi pikku hiljaa osaamistakin. :D

  VastaaPoista
 6. No just sama meillä, avioero tulisi varmaan rakennusprojektin päätyttyä. Kunpa meillekin sattuisi tuollainen unelmatalo kohdalle! Ihana kuulla, että teidän talossa asuu onnellinen perhe <3

  VastaaPoista
 7. Terhi: kyllä se talo vielä osuu kohdalle, usko pois! Mekin vuosi aktiivisesti etsittiin ja olin jo toivoni menettämässä, kun näin tämän ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. :)

  VastaaPoista

Iloa tuot, jos viestin mulle suot! <3